ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΟΦΙΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

 Τροφιμογενείς ασθένειες αντιπροσωπεύουν σχεδόν 5.000 θάνατοι και πάνω από 300.000 εισαγωγές σε νοσοκομείο κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με το CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), μέτρα για την πρόληψη τροφιμογενών ασθενειών ξεκινά από τη στιγμή που θα αγοράσετε το φαγητό σας. Μετά από αυτό μπορείτε να πάρετε τις απαραίτητες προφυλάξεις σε σχέση με, την αποθήκευση, το μαγείρεμα, σερβίρισμα και τρώγοντας το φαγητό σας.

 Μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τροφιμογενείς ασθένειες όταν ψωνίζετε από:

το κατάστημα, σούπερ μάρκετ, τον μπακάλη να αγοράζετε από οταν διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο υγιεινής. Το κατάστημα και τα προϊόντα της θα πρέπει να είναι καθαρα και φρέσκια.

Εάν αγοράζετε κονσέρβες τα κουτιά των τροφίμων, βεβαιωθείτε ότι αυτά δεν είναι ανοιγμένα ή πιεζόμενα

Η διόγκωση στα δοχεία μπορεί να σημαίνει ότι το προϊόν μπορεί να έχει μολυνθεί, και το κενό που το κρατάει αποστειρωμένο έχει χαθεί. Τροφικά αντικείμενα με ανοιχτες σφραγίδες ή εχουν αλλοιωθεί οι σφραγίδες πρέπει επίσης να αποφεύγονται.Όταν αγοράζετε κατεψυγμένα τρόφιμα, αποφύγετε οποιαδήποτε συσκευασία που είναι κατεστραμμένη Τα πακέτα που είναι παγωμένα πάνω ή πλήρη με πάγο θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχουν μείνει στην αποθήκευση για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμα και επαναψυχθεί. Επιλέξτε ένα άλλο πακέτο

Επιλέξτε τα κατεψυγμένα προϊόντα τελευταία, όταν ψωνίζετε,προϊόντα όπως το φρέσκο ​​ψάρι, τα πουλερικά, τα κρέατα και τα αυγά, τα κατεψυγμένα προϊόντα θα πρέπει να προστεθούν τελευταία Πακέταρε τα σε ξεχωριστές σακούλες, έτσι ώστε με την απόψυξης να μην στάζουν πάνω από άλλα προϊόντα Πρώτα είδη τροφίμων θα πρέπει επίσης να συσκευάζονται ξεχωριστά, έτσι ώστε οι χυμοί τους να μην μολύνουν άλλα τρόφιμα. Αγοράστε τα αυγά με προσοχή. Ελέγξτε τα χάρτινα κουτιά για να δείτε ότι τα αυγά δεν είναι ραγισμένα και να αγοράζετε μόνο τα αυγά που είναι στο ψυγείο.

Όταν μεταφέρετε στο σπίτι μετά τιs αγορές σας δοκιμάστε και τα βάζετε στο ψυγείο όλα άφθαρτα αγαθά όσο το δυνατόν συντομότερα. Και πλέον να διατηρεί τα τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου (σε ένα χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου ή έξω), όσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα τα επιβλαβή βακτήρια που προκαλούν την ανάπτυξη και την ασθένεια.

Οι ειδικοί προτείνουν ότι φθαρτά αγαθά δεν πρέπει να μείνει για περισσότερο από 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και όχι περισσότερο από μία ώρα εάν διατηρούνται σε μια θέση που είναι πιο ζέστη σαν ένα αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο στον ήλιο.

Σε περίπτωση που το σπίτι σας απο την αγορα το ταξίδι διαρκεί περισσότερο από μία ώρα, βαλτε τα ψώνια σας σε ένα φορητό καταψύκτη

Όταν πρόκειται για την αποθήκευση και το μαγείρεμα των τροφίμων σας, πρέπει να:

Μαγειρέψτε τα τρόφιμα στην κατάλληλη θερμοκρασία πριν από το φαγητό τους. Τα πουλερικά πρέπει να μαγειρεύονται σε 165 ° F και το βοδινό και χοιρινό κρέας σε 155 ° F για τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο μαγειρέματος αν δεν είστε σίγουροι για πόσο καιρό θα ειναι το μαγείρεμα του φαγητού Διαφορετικές τροφές πρέπει να θερμανθουν σε διαφορετικές θερμοκρασίες και για αρκετό καιρό για να σκοτώσει όλα τα επιβλαβή ασθένεια-πρόκληση των βακτηριδίων που βρίσκονται σε αυτές.

Κατά την εκπόνηση της διατροφής, χρησιμοποιούν διαφορετικά μαχαίρια και σανίδες κοπής για διαφορετικές ωμά κρέατα και λαχανικά. Αυτό αποτρέπει την διασταυρούμενη μόλυνση, όπου τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν από τη μία θέση στην άλλη. Πλύνετε καλά τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι μετά το χειρισμό οποιασδήποτε ωμό κρέας, τα θαλασσινά και τα αυγά. Πλύνετε τα χέρια σας πολύ πριν από την προετοιμασία του φαγητού σας επίσης. Χρησιμοποιείτε μόνο σκεύη και εργαλεία μαγειρικής που έχουν εξυγιανθεί και να πλένονται με ζεστό νερό. Καθαρίστε τις επιφάνειες κουζίνας με πετσέτες με διάλυμα χλωρίνης και ζεστό νερό

Χωρίστε τα τρόφιμα σε μικρότερα δοχεία και να αποθηκευτούν για πιο γρήγορη ψύξη. Ακόμα και όταν το μαρινάρισμα των τροφίμων, μην το αφήνετε έξω σε θερμοκρασία δωματίου αλλά και στο ψυγείο Όταν τοποθετείτε τα τρόφιμα στο ψυγείο, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για το κρύο αέρα να κυκλοφορεί Ελευθερα

Πλύνετε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά καλά πριν τη χρήση τους. Εάν δεν έχουν την ένδειξη «προ-πλένονται» τους τρίψτε με μια καθαρή βούρτσα για να απαλλαγούμε από κάθε βρωμιά ή υπολείμματα λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων που μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις όταν καταναλώνεται.

Αναθέρμανσης όλα τα αποφάγια σε κατάλληλες θερμοκρασίες. Τις περισσότερες φορές έχουμε την τάση να ζεσταθεί λίγο φαγητό και να μην την θερμάνουμε σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες για να σκοτώσει τα βακτήρια που μπορεί να έχουν αναπτύξει. Αν η αναθέρμανσης σε υγρά όπως σούπα, φέρτε το να βράσει πριν από την κατανάλωση.

 

Μην χειρίζονται τρόφιμα, αν δεν έχετε πλυθεί καλά τα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε απολυμαντικά για τα χέρια στο μεταξύ τον χειρισμό του νωπού κρέατος και άλλων προϊόντων.

Εάν έχετε πυρετό, κρυολόγημα ή διάρροια, δεν χειρίζονται ή να μαγειρεύετε οποιοδήποτε φαγητό. Πλένετε τα χέρια σας μετά από φτάρνισμα, βήχα, ή φύσημα της μύτης.

Αν έχετε οποιεσδήποτε πληγές ή βλάβες που έχουν μολυνθεί με τα χέρια αποφύγετε τη διεκπεραίωση κάθε φαγητού

Αν τρώτε έξω, βεβαιωθείτε ότι το εστιατόριο έχει ελεγχθεί και εγκριθεί για την υγιεινή και την ασφάλεια

Να θυμίσουμε ότι τα τρόφιμα θα πρέπει να αποθηκεύονται στην κατάλληλη θερμοκρασία και το σερβίρισμα πρέπει να αντιμετωπίζετε με προσοχή

πηγη

http://www.home-remedies-for-you.com