ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ

Τι είναι  το Συναισθηματικό Φαγητό

Συναισθηματική κατανάλωση ορίζεται ως κατανάλωση τροφίμων σε απάντηση προς τα συναισθήματά σου και όχι τα σήματα πείνας του σώματός σας. Μερικοί άνθρωποι   τρώνε όταν είναι ανήσυχοι θλιβεροί ή με  σύγχυση, ενώ άλλοι μπορεί να φάνε για να αποφύγουν τα προβλήματα τους. Αυτό είναι που ο όρος »   ότι οι άνθρωποι τρώνε τροφές που τους κάνουν  να αισθάνονται καλύτερα. Συνήθως αυτά τα τρόφιμα είναι υψηλά σε λιπαρά και πλούσια σε θερμίδες, όπως τα τσιπς, τα κέικ, σοκολάτες,

 

Αναγνωρίζοντας  το Συναισθηματικό Φαγητό

Η περιστασιακή πάλη της συναισθηματικής κατανάλωσης είναι φυσικό – όλοι να τρώμε σε στιγμές αγχους Ωστόσο, συναισθηματική κατανάλωση γίνεται ένα πρόβλημα όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να το χρησιμοποιούν ως μέσο αντιμετώπισης των προβλημάτων τους και να το κάνουμε σε τακτική βάση.

Τρώτε  μα  δεν συνειδητοποιούν ότι το κάνετε
αισθάνεστε ενοχή ή ντροπή μετά από το φαγητό
τρώτε μόνο λόγω του αισθήματος    σε   μέρη (όπως στο αυτοκίνητό σας η  έξω από το σπίτι σας)
θα  φάτε κάτι μετά από ένα δυσάρεστο γεγονός, ακόμα και αν δεν είστε πεινασμένοι
ποθείται  ορισμένα τρόφιμα, όταν είστε αναστατωμένος
ποθείται  τροφίμα, σε   εξωγενείς παράγοντες, όπως η διαφήμιση
τρώτε  επειδή δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε
τρώτε όταν δεν είστε πεινασμένοι
τρώτε γρήγορα

  Τα προβλήματα με το συναισθηματικό Φαγητό

Το κύριο πρόβλημα με  το συναισθηματικό  φαγητό   παχαίνει Αν διαπιστώσετε ότι έχετε προβλήματα με το βάρος σας, να μάθουμε πώς να διαχειρίζονται τα συναισθήματά σας δεν χρησιμοποιεί τα τρόφιμα είναι πολύ σημαντική. Πάροδο του χρόνου, συναισθηματική διατροφή μπορεί επίσης να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην την υγεία σας. Στο τέλος, αντί να αισθάνονται καλύτερα, τα προβλήματά σας πραγματικά αρχίσει να πολλαπλασιάζονται.

 Πως  σταματάμε

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να πάρετε  τον έλεγχο  . Πρώτον, θα πρέπει να προσδιορίσετε τι  σας  το προκαλεί – δηλαδή, τα πράγματα που σας προκαλούν να φάτε   Αυτό θα μπορούσε να είναι    , μια ιδιαίτερα άσχημη μέρα στη δουλειά, μια κακή μέρα με  άσχημα νέα, και ούτω καθεξής. Αν μπορείτε να προσδιορίσετε τι  σας προκαλεί μπορείτε  να το  σταματήσετε και  να χρησιμοποιήσετε  τα τρόφιμα ως «θεραπεία». Πρέπει επίσης να μάθετε  πώς να αναγνωρίζετε  τα σήματα πείνας. στο σώμα σας Θα πρέπει σας γίνει   συνήθεια να τρώτε όταν το σώμα  σας λέει ότι χρειάζεται περισσότερη τροφή. Τέλος, προκειμένου να σταματήσει τη συναισθηματική τροφή πρέπει να βρείτε μια εναλλακτική λύση. Αυτή πρέπει να είναι κάτι που σας κάνει να χαλαρώσετε και να αισθανθείτε καλύτερα για αυτό που σας  συμβαίνει. Μερικές προτάσεις περιλαμβάνουν την ανάγνωση ενός βιβλίου, βλέποντας μια ταινία,   ένα μπάνιο,   μια βόλτα, να πάτε να δείτε   έναν φίλο.

Related posts: